Garantie en Service

Autobedrijf Dorland luistert naar de wensen en de behoefte van haar klanten. Hierdoor zijn wij in staat gelang uw wensen service/garantie pakketen aan te bieden bij de aankoop van uw auto.

Service:

Al naar gelang uw wensen, kunnen wij in overleg, service bieden op het gebied van garantie en onderhoud. Autobedrijf Dorland beheerd al haar onderhoud , APK keuringen en reparatie werkzaamheden in eigen werkplaats. Tevens kunnen wij voor u een onafhankelijke aankoopkeuring verzorgen . Deze aankoopkeuring vindt plaats in eigen werkplaats en wordt uitgevoerd door de Dekra .

Werkplaats

Onderhoud, reparatie, airco werkzaamheden, APK-keuring. Zo maar steekwoorden van werkzaamheden die in de werkplaats van Autobedrijf Dorland plaatsvinden. Maar, zoals u van een RDW Erkend-Autobedrijf mag verwachten, is het servicepakket natuurlijk veel uitgebreider.

Een autotelefoon, een alarminstallatie, een schuifdak, een cruise-control, een audio of een navigatiesysteem, de technici van Autobedrijf Dorland zorgen er voor.

Direct service

Verder kunt u bij ons terecht voor Direct Service. Dit betekent dat u tijdens onze openingstijden zonder afspraak langs kunt komen voor het laten uitvoeren van kleine tot minder grote reparaties, zoals het vervangen van een accu, het vervangen van een kapotte lamp, of bijvoorbeeld de montage van een nieuwe uitlaat.

Airco Service

Zolang de airco werkt, gaat alles goed. Zo denkt de trotse bezitter, die ervan uitgaat, dat het systeem onderhoudsvrij is. Tenslotte wordt in de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant nauwelijks gerept over aircocontrole. Een aanzienlijke tekortkoming, want aircosystemen kunnen op basis van hun constructie geen hermetisch gesloten systemen zijn. Een onopgemerkt, maar uiteindelijk behoorlijk koudemiddelverlies is het gevolg. Waar zich de "zwakke plekken" van een airco bevinden, wordt getoond in de onderstaande afbeelding.

Studieresultaat:

Jaarlijks tot 8,2% minder koudemiddel

Een autoairco verliest per jaar gemiddeld zo'n 86 gram koudemiddel - toch nog altijd 8,2% van de totale vulhoeveelheid. Deze cijfers komen van de "Eco-recherche" van het "Frankfurter Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH", die deze onderzoeken in opdracht van het Ministerie van Milieu uitvoerde.

Om koudemiddelverlies en daarmee gevolgschade te minimaliseren, bestaat een heel eenvoudige oplossing: regelmatig onderhoud in een professionele werkplaats. Want wie nu een beetje investeert, bespaart later veel kosten. Wanneer de vullingsgraad van het koudemiddel daalt onder een bepaald niveau dan kan er een aanzienlijke schade ontstaan. Het "hart", de compressor, wordt onvoldoende gesmeerd. Deze loopt warm en gaat kapot. Kostenplaatje: vijfhonderd Euro of meer. In vergelijking daarmee zijn de kosten voor een jaarlijks aanbevolen basiscontrole van de airco minimaal!

Graag onderhoud - ook voor het mileu! Ook het moderne koudemiddel R134a belast het milieu. Daarom is elke gram koudemiddel die in de atmosfeer verdwijnt, een gram teveel. Het "Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH" heeft uitgerekend dat per jaar tot wel 1.140 ton koudemiddel uit autoairco's in het milieu terechtkomt (Duitsland). Een cijfer dat snel oploopt met het stijgende aantal voertuigen met airco. Dat kan en mag niet gebeuren: regelmatige onderhoudsbeurten kunnen deze ontwikkeling tot staan brengen!

Elke 12 maanden
 • Functietesten
 • Waarden van de hoge- en lage druk
 • Uitblaastemperatuur van de middenroosters
 • In- en uitschakelpunt van de compressor
 • Condensorblower
 • Luchtverdeling en recirculatiesysteem
Zichtcontroles
 • Staat van de aandrijfriem(-en)
 • Vervuiling van of beschadiging aan de condensor
 • Lekdetectie met het WAECO UV-lekzoeksysteem
Elke 24 maanden
 • Filterdroger vervangen
 • Koudemiddel R134a afzuigen en recyclen
 • Opnieuw vullen met juiste hoeveelheid koudemiddel en olie